vende të fshehura për të eksploruar

FAMU lindi në kohën e pezulluar të bllokimit, në të cilën distancimi shoqëror çon në mbylljen e muzeve për publikun dhe në rimendimin e mënyrave në të cilat përdoren koleksionet e tyre.

hapësira pa arkitekturë

FAMU propozon itinerare ekspozite pa mbështjellës dhe manifestohet përmes kremtimit të ecjes. Kjo “bredhje si formë arti, si akt parësor i transformimit të territorit” (F. Careri)

bukurinë e jetës së përditshme

FAMU tregon territorin si një shprehje e komunitetit që jeton dhe kalon nëpër të, pa shprehur gjykime, qofshin ato estetike në lidhje me peizazhin urban apo social-kulturor.

Zgjidhni rrugën

FAke MUseum

FAMU fake museum

Aurora

Udine | Italia
Invasioni Creative 2020

FAMU fake museum

Bazar

Gjirokastër | Shqipëria
makersXchange 2021

FAMU fake museum

Ponziana

Trieste | Italia
Arti Urbane Fest 2023

FAMU San Donato

San Donato

Torino | Italia
Racconti di quartiere 2023

FAMU Pordenone - il Museo del Bronx

Bronx

Pordenone | Italia
Arti Urbane Fest 2023

ngjarjet

onsite

Merrni pjesë në ngjarje në internet dhe zbuloni komunitetin e hakerave urbanë dhe krijuesve të ndryshimeve, midis Italisë dhe Shqipërisë.

FAMU Udine • il museo di Aurora

17 NOVEMBRE 2023

FAMU Halloween • Trieste

31 OTTOBRE 2023

FAMU * pordenonelegge.it

15 SETTEMBRE 2023

FAMU San Donato

13 LUGLIO 2023

FAMU fest! Ponziana

17 GIUGNO 2023

FAMU lab • Pordenone

MAGGIO 2023

FAMU lab • Trieste

MAGGIO 2023

in cammino da Udine a San Daniele

OTTOBRE 2022

FAMU lab • San Donato Torino

OTTOBRE 2022

FAMU lab • Lucento Torino

FEBBRAIO 2022

FAMU party in Albania

11 marsh 2021

Changemaker: a global vision of local makers

26 shkurt 2021

Artisan: digital VS tradition

12 shkurt 2021

FAMU Aurora live

28 Nëntori 2020

Nasce FAMU il museo di Aurora

24 Nëntori 2020

Hacking urbano I

24-25 janar + 21-23 shkurt 2020

processo

dit

Do It Togheter

Ne duam të shohim qytetet tona me sy të ndryshëm për të stërvitur imagjinatën tonë.

 

FAMU fake museum
FAMU fake museum
FAMU fake museum
FAMU fake museum
FAMU fake museum
FAMU fake museum
FAMU fake museum
FAMU fake museum
FAMU fake museum
FAMU fake museum
FAMU fake museum
FAMU fake museum
FAMU fake museum
FAMU fake museum
FAMU fake museum
FAMU fake museum

FAke

MUseum

change your city

ABOUT

We are art makers who share the passion for urban exploration. Would you like to share your visions with us?

PARTNER

FAMU is a format born in Udine (IT) with Invasioni Creative and experimented in Albania thanks to the makersXchange.

INFO

Do you want to build a Fake Museum in your city? Click below and share your ideas with us!